The Murdoch Method
Ride like a natural
Verslag Themaclinic Oefeningen voor de ruiter 29 & 30 oktober 2011

In deze clinic stonden oefeningen voor de ruiter centraal en liet Wendy de deelnemers door middel van trampoline, zitbal, balansbord en ander ‘speelgoed’ werken aan hun lichaamsbewustzijn en coördinatie.

Na een inleiding waarbij iedereen zich kort voorstelde en Wendy uitlegde dat iedereen geacht werd binnen hun comfortzone aan de oefeningen te werken, volgde een groepsles op de trampoline. De deelnemers werden om de beurt op een van de twee minitrampolines gezet. Het bleek nog niet mee te vallen om correcte overgangen te rijden op een trampoline!
Peter Hermse  © 2010
Meer foto's
Na de trampoline werd de groep in tweetallen los gelaten op een circuit van allerlei verschillende oefeningen, die in veel gevallen met eenvoudig materiaal thuis na te doen zijn. De -soms best confronterende- ontdekkingen, die de deelnemers deden over hun eigen bewegingen, werden vervolgens met de groep besproken en dit liep over in een nieuwe groepsles op de zitbal.
De avond werd afgesloten met een demonstratie van verschillende spelletje op de Wii fit, die van nut kunnen zijn voor je balans en coördinatie te paard. Enigszins laat, maar vol van alle indrukken ging iedereen naar huis.
Voor degenen die de effecten graag wilden ervaren op hun paard, was er de volgende dag gelegenheid om rijles te nemen. In groepjes van 3 ruiters gaf Wendy de hele dag lessen, uiteenlopend van Feldenkrais lessen voor paarden en ruiters, correctie van rompstabiliteit en beenpositie van de ruiters, tot het voor het been krijgen van een flegmatiek paard. 2 dagen volgepakt met informatie!

Tessa Roos