The Murdoch Method
Ride like a natural
 
Peter Hermse  © 2010
Themaclinic  Oefeningen voor de ruiter

Datum: Zaterdag 29 & Zondag 30 oktober 2011
Tijd: 13:00 - ca. 21:00 u (zaterdag) en 9:00 - ca. 17:00 u (zondag)
Locatie: Fitness Club Anna Paulowna  (zaterdag) omgeving Oudesluis (zondag)
Kosten: Deelnemers zonder paard €150, Deelnemers met paard €250

***Bij inschrijving vóór 15 augustus zonder paard €135, met paard €225***

Kom je door weersomstandigheden, blessures of tijdnood minder vaak aan rijden toe dan je eigenlijk zou willen? Of heb je moeite met kalm, voorwaarts of recht houden van je paard en wil je onderzoeken welk aandeel  je eigen houding en beweging hierin hebben?

In deze clinic van Wendy Murdoch staan oefeningen voor de ruiter centraal en leer je hoe je later -in je eigen woonkamer- kunt werken aan je ruitergevoel en rijtechniek. Voor degenen die de effecten graag willen ervaren op hun paard, is er bovendien de gelegenheid om rijles te nemen. Je hoeft geen ervaring met Wendy s lessen te hebben om mee te kunnen doen.

Zaterdag 29 oktober wordt geheel gewijd aan een zgn.  unmounted class , waarin je je eigen bewegingspatronen onderzoekt en oefeningen leert om je rijtechniek te verbeteren. In een afwisselend programma komen niet alleen Feldenkraisoefeningen aan bod,  maar ook oefeningen op de trampoline, Wii en ander  speelgoed .  Er worden geen eisen gesteld aan je conditie om mee te kunnen doen, want de nadruk in deze training ligt op coördinatie, balans en bewustwording en niet op kracht of uithoudingsvermogen!

Zondag 30 oktober volgen de rijlessen in groepjes van 3, waarbij de overige deelnemers observeren en regelmatig de gelegenheid krijgen om vragen te stellen. Alle deelnemers hebben de mogelijkheid om op deze dag -zonder extra kosten- een toeschouwer mee te brengen.

Deelname is inclusief koffie, thee, lekkers tussendoor en de avondmaaltijd op zaterdag. Als je mee wilt doen aan deze clinic, vraag dan een inschrijfformulier aan via murdochmethod.nl@gmail.com
.